Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

TAVASZKÖSZÖNTŐ A JÉGTEMPLOMBAN

Szlovákia, Magas Tátra, Csorba Tó (Strbské Pleso)
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Városlátogatás, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2025-03-22-tól
2025-03-23-ig
Szobatípus: KÜLÖNÁGYAS SZOBA
Időtartam: 1 éj
Ár:
59000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2025-03-22-tól
2025-03-23-ig
Szobatípus: FRANCIAÁGYAS SZOBA
Időtartam: 1 éj
Ár:
59000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

Program leírás

Élje át a tavaszi megújulás varázsát a Magas-Tátra szívében! Csatlakozzon hozzánk egy különleges, két napos kirándulásra, melynek során felfedezzük Lőcse történelmi városát és a festői Csorba-tavat. A túra fénypontja a híres Jégtemplom, amely minden évben új formában várja látogatóit, lenyűgözve mind a természet, mind az ember alkotta szépségekkel. Ne hagyja ki ezt az egyedülálló lehetőséget, hogy a természet csodáit és a kulturális örökséget egyaránt élvezze!

Utazás: autóbusszal
Indulás: 06.00 órakor Bp. XIV. ker. Ifjúság útja, Danubius Hotel Aréna előtti útról.
Találkozó: 15 perccel az indulási időpont előtt
Elhelyezés: 1 éj Poprádon 3* szállodában, félpanzióval (büféreggeli és 2 fogásos vacsora, salátabár)


1.nap: Budapest - Kassa - Lőcse - Késmárk - Poprád
Utazás az M3-as autópályán Miskolc - Kassa útvonalon. Majd tovább Eperjes - Lőcse - Késmárk - Nagyőr útvonalon. Első megállónk LŐCSE városa. IV. Béla királyunktól kapja a városjogát a XIII. század közepén. A magyar irodalom két jelentős alakjának regényei a városban játszódnak: Jókai Mór A lőcsei fehér asszony és Mikszáth Kálmán A fekete város. Pál mester alkotta a XVI. század elején a Szent Jakab templom szárnyas oltárát, mely a világon a legnagyobb és a legszebb. Szűz Mária temploma egyidős a várossal, s a Felvidék legrégibb zarándokhelye. Városházája is a XVI. században épült. Mai alakját Schulek Frigyes munkája után kapja 1895-ben. KÉSMÁRK, akkor természetesen Thököly Imre! Vár állott már, mikor a Thököly család tulajdonába került, s ekkor kapja a ma is látható reneszánsz alakját. De most Thököly vagy Thököli? Ez itt a kérdés. Immár éhesen, fáradtan a poprádi szállodába tartunk vacsorázni és megszállni.

2.nap: Jégtemplom - Tarajka - Csorba-tó - Budapest
Reggeli után folytatjuk programunkat. Elsősorban a természeti szépségek. Magas-Tátra - Tarajka - Tarpataki vízesés - Csorba-tó a látnivalók. De az ember is fontos, Csontváry egyik alkotása a Tarpataki-vízesés. A Magas-Tátra lenyűgöző látványossága a Jégtemplom. Már több mint 10 éve kezdődött és hagyománnyá vált a jégtemplom építése az Ótátrafüred közelében levő Tarajkán. 2023/24 telén II. Erzsébet brit királynő emlékére készült el a Westminsteri apátság, jégből. II. Erzsébet 2008-ban látogatást tett Tarajkán. A templom építéséhez 1800 jégtömböt és 225 tonna jeget használtak fel. Hogy a következő szezonban mi lesz? Még nem tudjuk, csak azt, hogy a hagyomány folytatódik. Hazafelé másik útvonalat választva érkezünk vissza Budapestre az esti órákban.

 

Tudnivalók

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/szlovakia

 

Árak

Teljes ár: 59.000 Ft

Egyágyas felár: 15.000 Ft

A részvételi díj a belépőjegyek és a sikló árát (kb. 45 EUR) nem foglalja magában.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 3 %.

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza.


Hasonló ajánlatok