Egzotikus utakElőfoglalási akció
Részletek
Csoportos utakMagyar idegenvezetővel
Részletek

Laosz-Vietnám-Kambodzsa Indokina legszebb tájain

Kambodzsa, Angkor, Siem Reap
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2025-02-19-tól
2025-03-06-ig
Szobatípus: 1 ágyas szoba
Időtartam: 14 éj
Ár:
1099000.00 Ft/fő, 1F
Ajánlatkérés
Indulás: 2025-02-19-tól
2025-03-06-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 14 éj
Ár:
1099000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

Laosz-Vietnám-Kambodzsa körutazás - Miért éppen ide?

  • Mert Laosz felér egy időutazással, azoknak ajánljuk, akik kíváncsiak a nyugati civilizációtól mentes Ázsiára
  • Mert alaposan bejárjuk Angkort!
  • Mert Vietnám természeti és kulturális látnivalói páratlanok, és egy éjszakát hajón is töltünk a Halong-öbölben
  • Mert kis létszámú csoporttal utazunk, és a területet jól ismerő, vallás-és művészettörténész idegenvezetővel!

 

Programok

1.nap Budapest > Dubai > Hanoi
Utazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállás Dubaiban. Éjszaka a repülőn.

2.nap Hanoi (Vietnám)
Érkezés Hanoiba, Vietnám fővárosába az kora délutáni órákban, majd transzfer az Óvárosban található szállodánkba. Némi pihenés után közös séta az Óvárosban.

Szállás: Hanoi (2 éj)

3.nap Hanoi
A Vörös folyó partján fekvő Hanoit a Tavak városának is nevezik. A több száz éves pagodák, a hagyományos vietnami házak és a szocreál épületek egyvelege egészen különös hangulatot kölcsönöz a városnak. Egész napos programunkat a Ba Dinh téren kezdjük, melynek közepén áll Ho Si Minh mauzóleuma. A tér melletti parkban megtekintjük a nagy Népvezér házát, majd megállunk Vietnam jelképénél, az Egy Oszlopú Pagodánál. Városnézésünket az Irodalom Templomában, Vietnám első egyetemén folytatjuk, felkeressük a Hoan Kiem-tavon található 13.századi Ngoc Son templomot, majd meglátogatjuk az Etnográfiai Múzeumot. Ebéd után megnézzük Hanoi egyik látványosságát is, a Train streetet. Még a franciák építették a vasútvonalat, mely Hanoi és Saigos között közlekedik, Hanoiba érve pedig olyan szűk sikátoron kell elhaladnia, hogy a helybélieknek mindent el kell pakolniuk az utcáról a napi kétszer közlekedő vonat elől. Ezután lazításként biciklis riksázunk egyet az Óvárosban, végül egy tradicionális vízibáb előadással zárjuk a napunkat.

Szállás: Hanoi

4.nap Hanoi > Tam Coc > Mua-barlang > Ninh Binh
Ma mintegy másfél órányi buszozás után érünk Ninh Binhbe, melyet páratlan természeti szépségei miatt a szárazföldi Halong-öbölnek neveznek. Programunk fénypontja a Mua-barlang kilátópontja, melynek mintegy 500 lépcsője cikk-cakkban vezet a hegy tetejére. Felérve meseszép kilátás nyílik Tam Coc rizsföldjeire és csipkés mészkőhegyeire. Ezután csónakba szállunk, hogy a Ngo Dong folyón haladva közelebbről is megcsodálhassuk Tam Coc természeti szépségeit.

Szállás: Ninh Binh (1 éj)

5.nap Hanoi > Halong-öböl
Reggeli után kb. 2 órás utazással jutunk el a meseszép Halong-öbölbe, mely az UNESCO természeti Világöröksége. Csaknem kétezer mészkőszikla emelkedik ki a vízből, melyek egy része a több száz méteres magasságot is eléri. Érkezés után beszállunk a tradicionális "sárkányhajóba", ahol elfoglaljuk a kabinjainkat. Ebéd után a hajónk kifut az öbölből és behajózik a szigetek közé. Cseppkőbarlang látogatás, kajakozás színesítik a programunkat, majd a délután folyamán a szakácsok rögtönzött főzőbemutató keretében avatják be a vendégeket a vietnami konyha rejtelmeibe. Általában a tenger gyümölcseiből készült gazdag vacsora zárja a napot.

Szállás: Halong-öböl-hajón (1 éj).

6.nap Halong-öböl > Hanoi > Luang Prabang (Laosz)
Reggel tai chit gyakorolhatunk a hajón, majd még újabb programokra indulunk, pld. barlang látogatásra, majd brunch, azaz korai ebéd, és elhagyjuk hajónkat. Dél körül visszaindulunk Hanoiba (kb. 4 órás utazás), majd egyenesen a repülőtérre megyünk, hogy Laoszba, Luang Prabangba repüljünk, mely Laosz északi részén, a Mekong folyó partján található. A városka laoszi birodalom első, történelmi fővárosa, a hagyományos laoszi kultúra őrzője. Egykor itt lakott a királyi család is. Érkezés után transzfer a szállodába.

Szállás: Luang Prabang (2 éj).

7.nap Luang Prabang
Luang Prabangot 1995-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította, mint "Délkelet-Ázsia legérintetlenebb városát", mely a laoszi buddhizmus spirituális központja, és ahol több mint 30 kolostor és szentély maradt fenn napjainkig. A város rendkívül hangulatos elegye a kolostoroknak, más néven watoknak, és a francia gyarmati múlt indokínai örökségét hordozó épületeknek. Városnézésünk első állomása a Királyi Palota, mely ma a Nemzeti Múzeumnak ad otthont, majd megtekintjük a 18. században épült Wat Mai híres épületét. Felsétálunk a remek panorámát nyújtó Phousi-hegyre, ezt követően hajóra szállunk és felhajózunk a Mekong folyón a Pak Ou Barlangokig. A 16. században erre utazó csiangmai uralkodó alapította a barlangszentélyt, ahol még ma is több ezer Buddha szobor található, melyet főleg a zarándokok hoztak ide. Visszatérve Luang Prabangba megállunk egy helyi faluban, ahol megismerkedhetünk a rizspálinka és a selyemkészítés rejtelmeivel is.

Szállás: Luang Prabang

8.nap Luang Prabang > Siem Reap (Kambodzsa)
Hajnalban megnézhetjük, ahogy a szerzetesek az utcákat járva adományokat gyűjtenek a hívőktől, majd a Kuang Si-vízeséshez indulunk, mely Laosz legszebb természeti látványossága. A dzsungel szívében egy-két méteres szintkülönbséggel türkizkék medencék sora követi egymást, melyet megkoronáz egy bő vízű zuhatag.  Ezután a repülőtérre hajtunk, és kora délután elrepülünk Kambodzsába, Siem Reapbe.

Szállás: Siem Reap (2 éj)

9.nap Angkor
Egész napos kirándulásunkat Angkor Thom Déli Kapujánál kezdjük. Megtekintjük a Bayon templomot, mely Angkor Thom buddhista főtemploma. Jellegzetességei a több mint két méter magas tornyok, melyek négy égtáj felé néző oldalait arcok díszítik, a templomot körülfogó árkádos folyósókat pedig csodálatosan faragott domborművek ékesítik. Ez az épületegyüttes az ,,angkori barokk" legszebb példája. Ezt követően meglátogatjuk az Elefánt-teraszt, a Leprás király teraszát, a Phimeanakas-templomot és a régészeti körzet egyéb látványosságait. Következő megállónk Ta Prohm buddhista templom-kolostora, melyet a régészek abban az állapotban hagytak, ahogy a francia expedíció az 1860-as években, az őserdő mélyén megtalálta. Hihetetlen látványt nyújtanak a fák fogságában álló romok! Ezután az angkori Világörökség egyik legkisebb, ugyanakkor legdíszesebb hindu templomát, a khmer díszítőművészet ékszerdobozát, Bantey Srei-t látogatjuk meg. A rózsaszín homokkőből emelt épületet különösen szép és részletes faragások ékesítik, találkozhatunk a hindu mitológia istennőivel és apszaráival, táncosnőivel. A naplementét a Pre Rub templomból csodálhatjuk meg, majd a hosszú nap után visszatérünk a szállásunkra.

Szállás: Siem Reap

10.nap Angkor > DaNang > Hué (Vietnám)
Kora reggel folytatjuk Angkor felfedezését, mely a khmer építészet gyöngyszemében, Angkor Watban folytatódik, amely Ázsia legnagyobb vallási épületkomplexuma, a khmer kultúra és művészet aranykorának jelképe, és Angkor leghíresebb látványossága. Ezután a dzsungel fái által benőtt Preah Khan templomot látogatjuk meg, majd délután a repülőtérre megyünk, ahonnan Da Nangba utazunk, onnan pedig busszal folytatjuk utunkat Huébe, az egykori császárvárosba.

Szállás: Hué (2 éj)

11.nap Hué
Hué 1802-1945 között Vietnam fővárosa, és a Nguyen - dinasztia uralkodóinak a székhelye volt, és itt vívták a vietnámi háború egyik leghosszabb csatáját is.  A városnézés során az impozáns császári temetkezési komplexumok közül megtekintjük Minh Mang és Khai Dinh uralkodók sírjait, valamint a császárok lakhelyét, Hué Tiltott Bíbor Városát is. Megállunk a Zászló toronynál, a Noon kapunál, a kilenc dinasztikus urnánál, a szent ágyúknál és a Thai Hoa Palotánál. Ezután hajókirándulást teszünk a Parfüm folyón a nyolcszögletű, hétszintes Thien Mu pagodához, mely Vietnám egyik legfontosabb buddhista kegyhelye, és melynek ma is működő szerzetes-közösségét sok látogató felkeresi. A nap végén időt szakítunk még egy kis vásárlásra és nézelődésre a piacon.

Szállás: Hué

12.nap Hué > Da Nang > Ba Na hills > Hoi An
Reggeli után Hoi Anba indulunk, és a festői szépségű Felhő-hágón utazunk keresztül, amely egyben észak és dél klimatikus választóvonala. Innen felejthetetlen kilátás nyílik a fehér homokos partszakaszokra. Rövid megállót tartunk Lang Co tengerpartján, majd rövidesen Da Nangba érkezünk. Itt drótkötélpályán felmegyünk a Ba Na hegyekbe, mely a modern Vietnám egyik legújabb látványossága! 1138 m magasan található a Francia Falu a botanikus kertjével, borospicéivel, és nem utolsósorban a drótkötélpálya állomásához menet végigmehetünk a 2018-ban felavatott Arany Hídon is, melyet két óriási kőkéz tart a magasban. Da Nangtól mintegy órás buszozás után érkezünk meg Hoi Anba, Vietnám legbájosabb városkájába.

Szállás: Hoi An (2 éj)

13.nap Hoi An
Pihenés a tengerparti szállodában/vagy fakultatív program.

Fakultatív program: My Son + Hoi An. Látogatás My Sonba, az egykori Champa-királyság szakrális központjába, melyet a vietnámi Angkornak is neveznek. Sajnos, a területen található örökség jelentős része a vietnámi háború bombázásai során helyrehozhatatlan károkat szenvedett. A terület az UNESCO Világörökség része, az épen maradt romok különleges atmoszférát nyújtanak. Visszaérkezés után gyalogos városnézés Hoi Anban, mely többek között a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Sétálva fedezzük fel a bájos óvárost, a ,,vietnámi Szentendrét", bemegyünk több, 18. századi lakóházba, és megtekintjük a város jelképét, a fedett Japán hidat. Felkeressük a kínai negyedet és a legszebb pagodákat, majd elsétálunk a folyó partján található piacra is, ahol megismerkedünk az egzotikus gyümölcsökkel és ételekkel.

Aki a pihenésre szavaz, annak is érdemes bemenni Hoi An óvárosába, melyet estére lezárnak a forgalom elől! Hihetetlenül hangulatosak az utcák a kivilágított lampionokkal, remek éttermek várják a gasztronómia szerelmeseit, úsztathatunk mécsest a folyón, és ha valaki szeretné, itt érdemes beruházni a valódi selyemből készült kosztümökre, ruhákra is, melyet a profi szabók egy nap alatt elkészítenek.

Szállás: Hoi An

14.nap Hoi An > Da Nang > Saigon
Reggel elutazunk a közeli Da Nangba, ahonnan elrepülünk Saigonba, mai nevén Ho Chi Minh- városba. Vietnám legnagyobb városa a Saigon folyó partján található, egykor Francia-Indokína, majd Dél-Vietnám fővárosa volt, és érdekes egyvelege a gyarmati és az ultramodern stílusnak. Érkezés után városnézés, megtekintjük a Notre Dame katedrálist, az Újraegyesítési Palotát (kívülről), a Háborús Emlékek múzeumát, a Postahivatalt, majd szabadidő Ben Thanh piacán. Programunk után vacsorával egybekötött hajózás a Saigon folyón, ahonnan páratlanul szép látvány nyílik a kivilágított felhőkarcolókra.

Szállás: Saigon (1 éj)

15.nap Cu Chi-alagutak > Saigon > Dubai
Reggeli után az egykori híres alagútrendszert keressük fel. A vietnámi háború alatt épített, közel 200 km hosszú rendszer egyes szakaszain megismerhetjük a találékony vietnámi gerillamozgalom taktikáit, csapdáit. Kórházak, konyhák, hálószobák, konferenciatermek is találhatók az alagútban, mely több ezer embernek nyújtott búvóhelyet, és a vietnámi háború idején a Vietkongok innen támadták a császárbarát saigoni rezsimet. Programunk után visszatérünk Saigonba, a délután hátralévő részében szabadidő, pihenés, majd délután transzfer a repülőtérre, és elutazás Dubaiba.

16.nap Dubai > Budapest
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Az ár tartalmazza

elhelyezés 4* szállodákban, egy éjszaka hajón a Halong-öbölben
légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
ellátás: félpanzió (kivéve az érkezés és indulás napjait), Halong-öbölben teljes ellátás
belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
magyar idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

nemzetközi és belföldi repülőjegyek+taxok kb.830.000 Ft
vízumdíjak kb. 52.000 Ft
My Son & Hoi An kirándulás 70 USD (helyszínen fizetendő)
Storno biztosítás+BBP biztosítás
Borravaló, személyes kiadások

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes.
*A programban feltüntetett árak  1Usd = 380 Ft árfolyamig érvényesek!

Szállás

Luang Prabang: Maison Dalabua****
https://www.maisondalabua.com/

Hanoi: Hotel Hanoi Pearl****
https://www.hanoipearlhotel.com/

Ninh Binh: Hidden Charme Resort****
https://hiddencharmresort.com/

Halong-öböl: Athena Luxury cruise
https://athenacruise.com/

HoiAn: Hotel Palm Garden Resort****
http://palmgardenresort.com.vn/

Hué: Hotel Eldora****
https://www.eldorahotel.com/

Saigon: Hotel Harmony Saigon****
https://harmonysaigonhotel.com/

Siem Reap: Hotel Hari Residence****
https://www.hariresidence.com/

Irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!


Hasonló ajánlatok